Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar
Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar
Ingredienser
- 500 g tonfisk
- 1 mango, skuren i tärningar
- 1 tomat, skalad och tärnad
- 0,5 rödlök, finskuren
- 200 g snabbnudlar
- 2 dl kycklingbuljong
- olivolja
- 2 dl soja
- 1 dl honung
- 0,5 purjolök, strimlad
- 1 morot, strimlad
- 1 knippe gräslök, skuren
- sesamfrön (svarta och vita)
Gör så här
- Rulla tonfiskbitarna i sesamfröna. Salta och peppra. Stek tonfisken hastigt.
- Koka nudlar i buljongen. Låt purjo, gräslök och morot koka med någon minut.
- Blanda samman mango, tomat, rödlök. Smaka upp med lite olivolja, salt och svartpeppar. Koka ihop sojan med honung till simmig konsistens.