Rigatoni med lövbiff

Rigatoni med lövbiff och oregano
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Rigatoni med lövbiff

8 ingredienser

20 min

En snabb och vansinnigt god pastarätt - rigatoni med lövbiff och oregano - Rigatoni alla Pizzaiola. Toppa gärna med lite färsk oregano!

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni, tjocka pastarör
  • 400 g lövbiff, skuren i 2x5 cm stora bitar
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök, tunt skuren
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salt.
  2. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, ca 1-2 minuter per sida.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  4. Häll på tomater, tomatpuré och oregano i stekpannan tillsammans med biffen.
  5. Krossa sönder tomaterna i pannan.
  6. Koka ihop på hög värme, ca 4 minuter.
  7. Salta.
  8. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar.
  9. Blanda ihop sås och pasta och servera genast!