Involtini al pesto - Kalvrullader med pesto och parmaskinka

Involtini al pesto - Kalvrullader med pesto och parmaskinka
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Involtini al pesto - Kalvrullader med pesto och parmaskinka

7 ingredienser

30 min

Festligt som passar bland annat på nyårsafton.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kalvinnanlår, i skivor (à 100 g)
  • 2 msk Pesto Genovese
  • 8 skivor prosciutto, di parma
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk smör
  • 3 msk mörk kalvfond
  • 3 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Kalven: Banka ut kalvskivorna till dubbelstorlek. Ta en skiva kalvkött, bre på pesto i ett tunt lager. Lägg en skiva prosciutto över. Rulla ihop löst till små paket. Stick in ett grillspett av trä, eller tandpetare så att paketen håller ihop. Häll vetemjölet på en tallrik och doppa kalvpaketen i mjöl på båda sidor. Värm en stekpanna, smält smöret i pannan. Stek knytena i 3 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  2. Häll ner kalvfonden i den stekpanna du använt till köttet, och tillsätt det vita vinet. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter. Servera med en parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasallad med olivolja och grova bitar av parmesan.