Tortellini på två sätt

Tortellini på två sätt
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Tortellini på två sätt

7 ingredienser

15 min

Tortellini på klassiskt italienskt vis - med tomatsås och parmesan eller i en mustig kalvbuljong.

Ingredienser

portioner
  • 400 g tortellini med parmaskinka
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl färdig tomatsås med basilika (eller chili)
  • parmesanost, finriven

Tortellini i buljong

  • 1 l vatten
  • 400 g tortellini med prosciutto- och ostfyllning
  • 3 msk kalvfond

Gör så här

  1. Tortellini med tomatsås och parmesan: Värm olivoljan i en stekpanna. Häll i tomatsåsen och låt sjuda i ca 4 minuter. Koka tortellinin enligt anvisningar på paketet och tillsätt tortellinin i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över. Servera genast!
  2. Tortellini i buljong: Koka upp vattnet och tillsätt kalvfonden. Häll i tortellinin. Följ koktiden på paketet. Servera tortellinin tillsammans med buljongen, som en soppa.