Foto: Barilla

Spaghetti med skinksås och ärtor


20 min4

Spaghetti Papalina, en variant på Pasta Carbonara.

Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

  • 400 g spaghetti
  • 200 g gröna ärtor (frysta)
  • 75 g parmesan, finriven
  • 500 g kokt skinka på bit
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten från pastakoket
  1. Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt det koka upp. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr

Spaghetti carbonara

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  20 min
  •  9 ingr

Korv carbonara

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  11 ingr

Spaghetti Carbonara

av Stefano Catenacci
  •  30 min
  •  7 ingr

Spaghetti á la carbonara

av Alexandra Zazzi
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  9h 30 min
  •  13 ingr