Spaghetti med skinksås och ärtor
Foto: Barilla

Spaghetti med skinksås och ärtor av
Förkväll,  


20 min 4

Spaghetti Papalina, en variant på Pasta Carbonara.

Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
  1. Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt det koka upp. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
Spaghetti med aubergine och tomat

Spaghetti med aubergine och tomat

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  12 ingr
Bavette Pescatrice

Bavette Pescatrice

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  13 ingr
Spaghetti in Fricassea di Pollo

Spaghetti in Fricassea di Pollo

av Christian Campogiani
  •  10 ingr
Farfalle med lax och rosésallad

Farfalle med lax och rosésallad

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr
Frittata med pasta och pancetta

Frittata med pasta och pancetta

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  8 ingr
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

av Christian Campogiani
  •  40 min
  •  12 ingr
Pasta med ostsås

Pasta med ostsås

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  8 ingr
Tortellini på två sätt

Tortellini på två sätt

av Christian Campogiani
  •  15 min
  •  7 ingr
  •  15 min
  •  12 ingr