Mixed grill på fisk och skaldjur

Mixed grill
Foto: tv4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Mixed grill på fisk och skaldjur

25 ingredienser

45 min

Fisk, skaldjur och grönsaker i en smarrig mix på grillen. Serveras med en majonnäs smaksatt med piementopulver.

Ingredienser

portioner

Mixed grill

  • 200 g fjordlax, utan skinn
  • 200 g hälleflundra
  • 100 g torskkind
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 2 råa havskräftor
  • salt
  • chiliflakes
  • olivolja
  • farinsocker
  • 2 gula minipaprikor
  • 2 röda minipaprikor
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 färsk vitlök, med blast
  • 0,5 knippe grön sparris, skalad
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 limefrukt
  • 0,5 fänkål

Servering

  • 0,5 knippe persilja, stjälk och blad
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, saften

Dipp

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • ca 5 dl olivolja
  • 1,5 msk piementopulvver, rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Stycka upp fisk i bitar, klyv kräftorna. Vänd runt all fisk och skaldjur i olja, salt. socker och chiliflakes.
  2. Skär alla grönsaker i sköna bitar och smaka av med salt och olivolja. Kläm fast fisk, skaldjur och grönsaker i halster och grilla.
  3. Mixa citron, olivolja och persilja. Pensla på vid servering.

Dipp

  1. Vispa äggulor, senap, vinäger tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt, piementopulver och ev lite citron.