Foto: Matton

Hemgjord bearnaisesås


Kocken Christian Hellbergs recept på en riktigt god, hemgjord bearnaisesås.

Se fler av Christian Hellbergs recept från boken Fest, mat & kärlek

Bearnaisesås

  • 500 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk estragon (dragon i vinäger)
  • 5 st äggulor
  • 5-6 kvistar kruspersilja
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  1. Bearnaisesås
    Smält smör till din bearnaisesås.
  2. Skala och skär schalottenlök och vitlök fint.
  3. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter.
  4. Sila och låt svalna.
  5. Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.
  6. Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning.
  7. Tillsätt finskuren persilja och smaka av med salt och peppar.

Annons:

Liknande recept

Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås

av Christian Hellberg, Camilla Läckberg
  •  29 ingr
  •  9 ingr

Tsatsiki recept

av Jon Hansson
  •  8 ingr

Falsk bearnaise

av Christian Hellberg
  •  5 min
  •  5 ingr

Minihamburgare med plommonchutney

av Christian Hellberg, Camilla Läckberg
  •  36 ingr
  •  7 ingr
  •  1h 30 min
  •  25 ingr

Dragonaioli

av Johan Westin
  •  6 ingr