Stekt kalvlever med äpplen och bacon
Foto: Jacob Grange

Stekt kalvlever med äpplen och bacon av
Nyhetsmorgon,  


4

Den här rätten blir allra godast på gödkalvlever. Numera går det ganska lätt att få tag i sådan i handeln. Äpple och lever är en klassisk kombination.

Anm. Levern går utmärkt att byta ut mot blodpudding

Se Christer Lingström laga mat i Middagstipset här!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär levern i tunna skivor.
  2. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt.
  3. Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper.
  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och fräs dem. Äpplena ska vara lite krispiga när de serveras.
  5. Lägg upp leverskivorna på tallrik. Sedan serveras detta med kokt potatis.
Äppelfläsk

Äppelfläsk

av Christer Lingström
  •  9 ingr
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
Tre varianter till fisk

Tre varianter till fisk

av Christer Lingström
  •  21 ingr
Kryddfärsbiffar

Kryddfärsbiffar

av Crister Svantesson
  •  20 min
  •  17 ingr
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

av Johan Jureskog
  •  13 ingr

Blinier

av Christer Lingström
  •  35 min
  •  12 ingr

Lax Nesselrode

av Christer Lingström
  •  1h 10 min
  •  15 ingr

Hasselnötskefir

av Christer Lingström
  •  15 min
  •  3 ingr

Smetana

av Christer Lingström
  •  5 min
  •  2 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr