Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödbetssoppa


25 min4

En vackert mörkrosa soppa som är en klassiker på det ryska middagsbordet.

  • 4 st rödbetor
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 st morot
  • 2 st lagerblad
  • 1 l grönsaks- eller kycklingbuljong
  •   smör att steka i
  •   salt
  •   peppar
  1. Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
  2. Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig.
  3. Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
  4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut.

Annons:

  •  12 ingr
  •  16 ingr

Rödbetssoppa med kummintoast

av Malin Söderström
  •  22 ingr
  •  12 ingr

Rödbetssoppa

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  14 ingr
  •  9 ingr