Rödbetssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödbetssoppa
av
Nyhetsmorgon,  


25 min 4

En vackert mörkrosa soppa som är en klassiker på det ryska middagsbordet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
  2. Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig.
  3. Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
  4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut.
  •  14 ingr
Rödbetssoppa

Färgstark soppa à la Rosén

av Malin - Stockholm
  •  30 minuter
  •  9 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Majssoppa

Majssoppa

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  8 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr

Blinier

av Christer Lingström
  •  35 min
  •  12 ingr

Lax Nesselrode

av Christer Lingström
  •  1h 10 min
  •  15 ingr

Hasselnötskefir

av Christer Lingström
  •  15 min
  •  3 ingr

Smetana

av Christer Lingström
  •  5 min
  •  2 ingr