Rödbetssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödbetssoppa
av
Nyhetsmorgon,  


25 min 4

En vackert mörkrosa soppa som är en klassiker på det ryska middagsbordet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
  2. Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig.
  3. Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
  4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut.
  •  15 min
  •  11 ingr
  •  35 min
  •  12 ingr
  •  1h 10 min
  •  15 ingr