Korv stroganoff med saltgurka

Korv stroganoff med saltgurka

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g falukorv
  • 2 saltgurkor, finhackade
  • 3 tomater
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, till dekoration

Gör så här

  1. Skär falukorven i tvåcentimeters bitar. Stek i panna.
  2. Smält smöret i en panna. Lägg i rödlöken, vitlöken och tomatpurén. Fräs utan att det får färg, tillsätt grädden under omrörning. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar. Mot slutet tillsätt crème fraîche.
  3. Lägg i den brynta falukorven tillsammans med saltgurkan och låt allt bli genomvarmt.
  4. Skär under tiden tomaterna i 4 klyftor och ta ur kärnorna. Skär bort tomatskinnet och använd tomatfiléerna som dekoration vid servering.
  5. Här passar det bra att servera ett gott potatismos till.