Äppelterrin serverad med saffransås


  • 8  äpplen
  • 2 dl äppelmust från Mickelgård i När
  • 0.5 dl socker
  • 3  äggulor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl socker
  1. Skala och skiva äpplena i ¼-centimetertunna bitar. Koka upp socker och äppelmust. Lägg i äppelskivorna och låt dem koka tills de mjuknar.
  2. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och saffran i en kastrull. Låt allt sjuda på svag värme, ca 82º, under omrörning tills det tjocknar. Häll upp i en kall bunke för att hindra att blandningen "spricker".

Annons:

  •  12 ingr

Kaviarströmming

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  11 ingr

Biff á la Odelberg

av Stefan Odelberg
  •  1h
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Supersur citronsorbet

av Nour El-Refai
  •  10 min + 3 h i frysen
  •  6 ingr