Äppelterrin serverad med saffransås av
Nyhetsmorgon,  


Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och skiva äpplena i ¼-centimetertunna bitar. Koka upp socker och äppelmust. Lägg i äppelskivorna och låt dem koka tills de mjuknar.
  2. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och saffran i en kastrull. Låt allt sjuda på svag värme, ca 82º, under omrörning tills det tjocknar. Häll upp i en kall bunke för att hindra att blandningen "spricker".
  •  16 ingr
  •  17 ingr
  •  33 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr
Äppeltårta "shabby chic"

Äppeltårta "shabby chic"

av Mattias Kristiansson
  •  41 ingr

Blinier

av Christer Lingström
  •  35 min
  •  12 ingr

Lax Nesselrode

av Christer Lingström
  •  1h 10 min
  •  15 ingr

Hasselnötskefir

av Christer Lingström
  •  15 min
  •  3 ingr

Smetana

av Christer Lingström
  •  5 min
  •  2 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr