Älgostparfait

Älgostparfait
Foto: TV4

Älgostparfait

Av: Christer Johansson

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Parfait på älgost och grädde. Smaksatt med cointreau, hallon och citronmeliss. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 100 g älgost
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl grädde
  • 3 digestivekex
  • 1 msk cointreau
  • florsocker
  • hallon, citronmeliss

Gör så här

  1. Riv osten.
  2. Vispa äggulan med socker och vaniljsockret.
  3. Vispa vitan hårt. Vispa grädden.
  4. Blanda sedan ihop allt med en skvätt cointreau.
  5. Lägg plastfolie i botten på en rund form, strö 2,5 digestivekex i botten.
  6. Häll i smeten och strö det halva kexet på.
  7. Servera med vispad grädde och hallon.
  8. Garnera med citronmeliss och pudra florsocker på.