Chokladsnittar med apelsin

Chokladsnittar med apelsin
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Madeleine Appelgren
Madeleine Appelgren

Chokladsnittar med apelsin

11 ingredienser

20 m

Snabba apelsin- och chokladsnittar toppade med rivet apelsinskal och pärlsocker.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor
  • 70 g strösocker [1,17 dl]
  • 67 g smör
  • 0,33 ägg
  • 117 g vetemjöl [1,95 dl]
  • 6 g kakao [1 msk]
  • 3 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 1,65 g bakpulver [0,33 tsk]
  • 1 apelsin, rivet skal och lite saft

Dekoration

  • apelsin, rivet skal
  • ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och smör pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rivet apelsinskal. Blanda sedan ner de torra ingredienserna, apelsinsaft och ägg.
  3. Gör två rullar, platta ut dem på ett bakplåtspapper med ett gaffeltryck. Pensla med uppvispat ägg och strö över rivet apelsinskal och pärlsocker.
  4. Grädda i ca 10 min. Skär fem bitar per rulle, de ska se ut som en tårtbit.