Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

POPULÄRT
Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

8 ingredienser

15 min + 1 h i kylen

Den här efterrätten ger mig så mycket barndomsminnen, när det var prat om efterrätt så ville vi alltid ha chokladpudding!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad, finhackad
  • 1 msk smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning och sjud 2–3 minuter tills det är en kräm.
  3. Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm.
  4. Häll upp i portionsformar™eller glas som du plastar för att det inte ska bildas skinn på. Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.
  5. Servera med vispad grädde och kanske ett bär eller två.