Chokladbollar med torkade blåbär

Chokladbollar med torkade blåbär
Foto: Stefan Wettainen
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Chokladbollar med torkade blåbär

10 ingredienser

Små, härliga energibollar med massor av antioxidanter som hjälper dig att fylla på energin före eller efter träningen! Recept från boken Choklad

TIPS! Man kan också rulla bollarna i kakaonibs som man mixat till strössel.

Ingredienser

  • 85 g smör, rumstempererat
  • 1 dl rörsocker
  • 1 krm vanilla powder
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl torkade blåbär
  • 6 dl havregryn (eller fiberhavregryn)
  • 2 msk råkakao
  • 3 msk kaffe, kallt starkt
  • 2 msk honung
  • 150 g råchoklad 70 % (kan även bytas ut mot chilichoklad, 70 %)

Gör så här

  1. Blanda smör, råsocker och vaniljsocker.
  2. Hacka blåbären grovt.
  3. Rör ner havregryn, kakao, kaffe, blåbär och honung. Rulla till bollar.
  4. Hacka råchokladen fint och smält hälften på låg effekt i mikron.
  5. Lägg en liten klick av den smälta och avsvalnade chokladen i handflatan och rulla bollarna en i taget, först i den smälta chokladen och sedan genast i den hackade.
  6. Lägg bollarna på en bricka och sätt in i kylen.
  7. När bollarna stelnat ska de förvaras i en lufttät burk i kylen.
  8. Det går också bra att frysa dem.