Cheesecake med choklad
Foto: Stefan Wettainen

Cheesecake med choklad av
Choklad,  


14 bitar

Cheesecakens Rolls Royce! Maffig botten med krämig chokladfyllning. Recept från boken Choklad


Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Cheesecake med choklad
    Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet. 
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna.
  3. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
  5. Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker.
  6. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
  7. Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter.
  9. Ta ut kakan och låt svalna.

  10. Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.
Brownies

Brownies

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr
Små kola- och jordnötspajer

Små kola- och jordnötspajer

av Elisabeth Johansson
  •  14 ingr
Kolamarshmallows med valnötter

Kolamarshmallows med valnötter

av Elisabeth Johansson
  •  16 ingr
Chokladsalami

Chokladsalami

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr
  •  10 ingr
  •  7 ingr
Lakritskrokant

Lakritskrokant

av Elisabeth Johansson
  •  8 ingr
Chokladterrin på pralinébotten

Chokladterrin på pralinébotten

av Elisabeth Johansson
  •  11 ingr
  •  13 ingr

Chokladmuffins med nutella

av Elisabeth Johansson
  •  15 ingr

Gröna bakelser

av Elisabeth Johansson
  •  12 ingr