Choklad- och lakritstryffel med vit choklad och jordgubb

POPULÄRT
Choklad- och lakritstryffel med vit choklad och jordgubb
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Choklad- och lakritstryffel med vit choklad och jordgubb

7 ingredienser

Lättgjorda chokladtryfflar på mörk, ljus och vit choklad smaksatta lakrits och toppade med flingsalt och frystorkade jordgubbar.

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 190 g lakritskola (till exempel Kick eller annan lakritsfudge)
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 150 g ljus bakchoklad
  • 200 g vit bakchoklad
  • frystorkade jordgubbar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädden försiktigt i en kastrull.
  2. Bryt ner lakritskolan och smält den i grädden under omrörning.
  3. Bryt ner den mörka och den ljusa chokladen i bitar. Lägg i kastrullen och låt smälta under omrörning.
  4. Fyll små bakformar till hälften med lakritschokladsmeten. Ställ dem i kylen så att de stelnar.
  5. Bryt den vita chokladen i bitar och smält under omrörning över vattenbad.
  6. Toppa lakrits- och chokladtryfflarna med vit choklad. Strö över frystorkade jordgubbar och flingsalt. Ställ in dem i kylen igen så att de svalnar och sätter sig.