Två olika pizzor som får samma smak som allas favoritchips, dillchips och sourcream and onion. Pizzorna görs på färdigköpt pitabröd. Snabbt, gott och oväntat!
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
2 libabröd
2 dl crème fraîche
0,5 kg potatis
4 dl lagrad ost, riven
1 silverlök
Sour cream and onion-topping
0,5 dl crème fraîche
1 kruka gräslök, finskuren
1 tsk vitlökspulver
salt
Dilltopping
0,5 dl pankoströbröd
1 tsk rapsolja
1 tsk torkad dill
1 kruka färsk dill
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen tunt, gärna på mandolin.
Bred crème fraiche på varje libabröd. Toppa med ost och potatis.
Baka i ugnen tills lätt gyllene.
Rör ihop alla ingredienser till sour cream and onion-toppingen, spara lite gräslök till serveringen.
Stek panko i rapsolja till dilltoppingen. Skär den färska dillen fint. Blanda panko med torkad och färsk dill samt lite salt.
Skala och skär silverlöken i tunna ringar, gärna på mandolin.
Ta ut pizzorna och fördela silverlöken jämnt över dem båda medan pizzorna fortfarande är varma.
Klicka på sour cream and onion-toppingen på den ena pizzan. Avsluta den med lite gräslök.