Chèvre chaud med jordgubbar

Chèvre chaud med jordgubbar
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Chèvre chaud med jordgubbar

10 ingredienser

20 m

”Gott både till lunch eller som efterrätt! Till exempel om man ätit gazpacho eller något annat som inte riktigt gjort en helt mätt.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor brödskiva
  • olivolja (att ringla över bröden innan ugnen)
  • 4 skivor chèvreost
  • 1 tsk honung
  • 1 ask jordgubbar
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • lavendel (till dekoration, om du har)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg bröden i en ugnsform och ringla över lite olivolja.
  3. Placera osten på varje brödskiva och ringla över honung.
  4. Baka bröden i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Dela jordgubbarna under tiden och blanda dem med olivolja, balsamvinäger, lite flingsalt och svartpeppar.
  6. Servera bröden med jordgubbarna och toppa med lite lavendel. Det är också väldigt gott med rostade pinjenötter till!