Cherimoyaparfait med knäckiga pepparkakor

Cherimoyaparfait med knäckiga pepparkakor
Foto: TV4

Cherimoyaparfait med knäckiga pepparkakor

Av: Jonas - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m + frystid

Fräsch parfait med frukten cherimoya och pepparkakor. 

Dryckestips: Avnjuts tillsammans ekologisk espresso på peruanska kaffebönor, och en hutt Captain Morgan mörk rom (Art.nr. 591)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 cherimoya
  • 0,5 msk citron, pressad
  • 1 dl matyoghurt
  • 6 pepparkakor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk citronmeliss
  • 1,5 msk honung, flytande
  • rörsocker
  • ljus sirap

Gör så här

  1. Dela cherimoyan och gröp ur köttet. Plocka bort kärnorna och mosa köttet med en gaffel.
  2. Blanda fruktköttet med citronsaft och yoghurt.
  3. Krossa 2 pepparkakor. Spara resten till garnering.
  4. Vispa grädden till fast skum, blanda den med fruktyoghurten och pepparkakorna. Häll upp smeten i en form eller silikonportionsformar. Ställ den/dem i frysen ett par timmar.
  5. Smula de resterande pepparkakorna på en plåt med ugnspapper, ringla över lite sirap och råsocker, grilla i ugnen på 225 grader 8-11 minuter så det blir knäckigt.

Servering

  1. Skär parfaiten i bitar eller stjälp upp portionsformarna på en tallrik, strö över citronmelissen och ringla över honungen. Hacka upp pepparkaksknäcken och strö över.