Cheesecake i glas med myntamarinerade jordgubbar

Cheesecake i glas med myntamarinerade jordgubbar
Foto: Johan Carlén
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Cheesecake i glas med myntamarinerade jordgubbar

10 ingredienser

30 min

Somrig efterrätt i glas där du enkelt varvar krossade digestivekex med en fluffig färskostkräm och jordgubbar marinerade i socker och mynta.

Ingredienser

portioner

Myntamarinerade jordgubbar

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk färsk mynta, hackad
  • 0,5 l jordgubbar

Cheesecake

  • 200 g färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 digestivekex, krossade

Garnering

  • färsk mynta

Gör så här

Marinerade jordgubbar

  1. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka tills sockret har lösts upp, dra av från värmen och låt svalna.
  2. Blanda ner myntan i sockerlagen. Skär jordgubbarna (spara några till garnering) i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll över sockerlagen och låt stå tills det är dags att lägga ihop desserten.

Cheesecake

  1. Blanda färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
  2. Varva digestivekex, cheesecake, och de marinerade jordgubbarna i portionsglas. Servera direkt.