8 ingredienser
En ramen gjord på fläskbuljong vore inget utan chashu pork på toppen.
Grisen, antingen sida eller karré, bakas långsamt tillsammans med soja, söt mirin, ingefära och lök. Både soja och mirin ger fettet en karamellig ton – det godaste man kan tänka sig i grisväg.
Det finns olika typer av chashu, antingen bakar du sidan som den är eller så kan du göra en rulle av sida eller karré som att du skär i runda skivor där man tydligt ser ränder av fett omringat av mört sojamarinerat kött.
Det finns även olika skolor på hur du ska tillaga chashukött. Vissa kokar köttet tillsammans med buljongen för att sen lägga det i en marinad. Jag tycker inte det ger samma goda smak på köttet, därför rekommenderar jag starkt den här varianten.
Om man kokar med sidfläsk i sin buljong, kan man istället använda köttet som topping genom att riva sönder det som pulled pork och steka med soja, mirin och sesam – perfekt om man har brådis och endast hinner koka buljong. /Tove