Foto: Matilda Lindeblad

Spaghetti carbonara


20 min4

Namnet syftar på kolarbetar- eller sotarhustruns pastarätt. Svartpepparen på toppen liknar ju kol!

  • 400 g spaghetti
  • 3 st ägg
  • 3 msk grädde
  • 100 g finriven parmesan
  • 200 g rökt skinka, sidfläsk eller bacon
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  •   salt och svartpeppar
  •   persilja
  1. Börja med att koka upp vattnet till spaghettin. Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Strimla skinkan och vitlöken. Hacka löken. Stek skinka och lök i en stekpanna.
  2. Häll av vattnet från spaghettin och blanda den med skink- och lökblandningen. Rör sedan ner äggröran. Rör ordentligt så att inte äggen stelnar.
  3. Servera med resten av osten och eventuellt med en äggula till varje portion.

Annons:

Spaghetti á la carbonara

av Alexandra Zazzi
  •  20 min
  •  9 ingr

Glasnudlar carbonara

av Anna Hallén
  •  20 min
  •  8 ingr

Pasta carbonara

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  8 ingr

Cool carbonara

av Sara Begner
  •  20 min
  •  7 ingr

Fängslad carbonara

av Björn Eriksson
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  9 ingr