Foto: Matilda Lindeblad

Flygande Jakob


30 min4

Grillad kyckling i favoritkombination med curry, banan, jordnötter, chilisås och grädde. Flygande Jakob var en kapten med stil i köket. Servera med kokt ris.

  • 1 st grillad kyckling
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st bananer
  • 1 paket bacon
  • 1 dl salta jordnötter
  1. Bena ur och lägg kycklingköttet i en form. Blanda grädden med chilisås, curry och svartpeppar. Häll blandningen över kycklingen. Skiva bananer på längden och lägg på.
  2. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Strimla och stek baconet. Strö över bacon och jordnötter före servering. Servera med kokt ris och sallad.

Annons:

Flygande Jakob med kalasris

av Kristin - Göteborg
  •  22 ingr

Flygande Jakob

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr

Flygande Jacob

av recept.nu
  •  7 ingr

Flygande Jacob

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  7 ingr
  •  9 ingr

Fläskfilé Bombay

av Monika Ahlberg
  •  13 ingr