Ugnsbakad lax med sweet chili

Ugnsbakad lax med sweet chili
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Ugnsbakad lax med sweet chili

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

8 ingredienser

30 min

Pilotens sweetchili-lax.Ugnsbakad lax med ett knaprigt täcke av sambal oelek, cashewnötter, vitlök och lime. Gott och lättlagat!

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl cashewnötter, grovhackad
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå.
  3. Smält smöret och rör i ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och saft från limefrukten.
  4. Bred över blandningen på laxen. Stek i ugnen i 20–30 minuter. Servera med ris.