Cecilias prinsesstårta

Cecilias prinsesstårta

Av: Cecilia Andersson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

1 timme

Förutom ingredienserna som står i receptet behövs det cirka tre askar hallon till varje tårta, vit choklad om man vill göra några chokladdekorer, bladguld och blommor.

Ingredienser

portioner stycken
  • 12 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3,33 dl vetemjöl
  • 2,5 dl potatismjöl
  • 3 citron (bara skalet)

Hallonsylt

  • 500 g hallon
  • 3,33 dl strösocker
  • 0,33 dl glykos
  • 1,5 dl vatten

Dekor

  • 3 askar hallon
  • vit bakchoklad

Gör så här

  1. Värm ägg och socker under ständig vispning till 55-60 grader. Testa med fingret, om det bränner på nagelbandet är det klart.
  2. Vispa på högsta växel i 5 min, sänk hastigheten successivt och låt gå ca 15 min till.
  3. Zesta citronerna och ha i det samtidigt som mjölet.
  4. Sikta mjöl och potatismjöl precis innan användning så det är luftigt.
  5. Kör maskinen på lägsta hastighet och häll i mjölet i omgångar.
  6. Fyll ringar ca ¾ del och baka på 200 grader i ca 16-20 min beroende på storlek, gör det klassiska stickprovet för att känna att det är genombakat.