Förutom ingredienserna som står i receptet behövs det cirka tre askar hallon till varje tårta, vit choklad om man vill göra några chokladdekorer, bladguld och blommor.
Ingredienser
stycken
12 ägg
4 dl strösocker
3,33 dl vetemjöl
2,5 dl potatismjöl
3 citron (bara skalet)
Hallonsylt
500 g hallon
3,33 dl strösocker
0,33 dl glykos
1,5 dl vatten
Dekor
3 askar hallon
vit bakchoklad
Gör så här
Värm ägg och socker under ständig vispning till 55-60 grader. Testa med fingret, om det bränner på nagelbandet är det klart.
Vispa på högsta växel i 5 min, sänk hastigheten successivt och låt gå ca 15 min till.
Zesta citronerna och ha i det samtidigt som mjölet.
Sikta mjöl och potatismjöl precis innan användning så det är luftigt.
Kör maskinen på lägsta hastighet och häll i mjölet i omgångar.
Fyll ringar ca ¾ del och baka på 200 grader i ca 16-20 min beroende på storlek, gör det klassiska stickprovet för att känna att det är genombakat.