lila colorpaste, till ombre-effekten i tårtbottnarna
Rårörda hallon
200 g hallon
2 tsk florsocker
Violgrädde
3 dl grädde
1 dl kanderade violer
2 dl vit bakchoklad, hackad
Mascarponekräm
500 g mascarpone
4 dl kvarg
4 msk citronsaft, färskpressad
2 msk citron, skalet, rivet
3 dl florsocker
lila colorpaste
Dekor
vit choklad, hyvlad i stora flarn
färska violer
kanderade violer
färska hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl försiktigt i smeten.
Smält smöret och häll i mjölken.
Häll i smörblandningen i smeten och blanda allt.
Häll upp samma mängd smet i sex olika skålar och tillsätt lila färg i färgskala mörk till ljus.
Smöra och bröa 6 formar i storleken 15 cm i diameter och häll över en smet i varje.
Gräddas i ca 15-20 min.
Rårörda hallon
Stampa hallonen och låt rinna av.
Blanda sedan med florsockret. Bred på ett tunt lager rårörda hallon på varje tårtbotten.
Violgrädde
Vispa grädde och rör ner violessence, kanderade violer och vit hackad choklad.
Bred ut ett lager över de rårörda hallonen.
Lägg ihop bottnarna.
Mascarponefrosting
Blanda alla ingredienser och bred ett tunt lager over hela tårtan. Låt sedan stå och vila i kylen minst 15 minuter. Bred sedan över ett till lager på tårtan.
Topping
Värm 100 g vit choklad i micron några sekunder för att sedan hyvla chokladflarn med hjälp av en osthyvel.
Toppa tårtan med de hyvlade vita chokladflarnen tillsammans med färska och kanderade violer och några färska hallon.