Carpaccio på renfilé

Carpaccio på renfilé
Foto: TV4

Carpaccio på renfilé

Av: Kjell - Åland

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

En svenskitaliensk smakupplevelse med reninnerfilé, rostade pinjenötter, ruccola och pepparrotskräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g renfilé (inner- eller ytterfilé)
  • 50 g rucolasallad, grovt hackad
  • 100 g pinjenötter
  • 2,5 dl parmesanost, riven
  • olivolja
  • pepparrotskräm, till garnering (på tub)
  • salt
  • peppar
  • ev citron

Gör så här

  1. Skär filén så tunt som möjligt med vass kniv. Det är enklast om köttet är lite fruset.
  2. Banka ut köttet riktigt tunt. Lägg upp köttet på tallrikar, lite omlott. Salta, peppra, ringla över oljan.
  3. Toppa med ruccola, parmesan och pinjenötter. Dutta på lite av den köpta pepparrotskräm. Garnera ev med citron.