Primörsallad

Primörsallad
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Primörsallad

Av: Caroline Hofberg

Från: Mat på svenska

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 0,75 dl salladslök, strimlad

dressing:

  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 tsk skånsk senap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter. Dela stjälkarna på mitten. Förväll sockerärterna någon minut i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med dressingen.