Tacopaj med köttfärs och nachos

Tacopaj med köttfärs och nachos
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Tacopaj med köttfärs och nachos

Av: Caroline Hofberg

Från: Pajer

14 ingredienser

Barnfamiljens fredagsfavorit. Jag brukar servera den här pajen tillsammans med nachos, guacamole, tomatsalsa och en klick gräddfil. Dels för att det är gott till, dels för att jag älskar när mat serveras i olika skålar som jag kan botanisera i. /Caroline Hofberg

Grundrecept på pajdeg

Receptet räcker till 6 bitar.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg (se faktaruta)
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör, till stekning
  • 2 dl passerade tomater
  • 40 g taco kryddmix
  • salt
  • peppar, nymalen
  • 400 g kidneybönor
  • 3 dl riven texmexost (eller lagrad ost)
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 8 körsbärstomater

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform
  2. med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Höj värmen, tillsätt köttfärsen och låt den steka med tills den är smulig. Häll på tomat och blanda i kryddmixen. Låt såsen koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i bönorna i köttfärssåsen och låt såsen svalna.
  6. Blanda i halva mängden ost i såsen. Häll såsen i det förgräddade pajskalet och strö på resten av osten. Lägg på strimlad paprika och halverade tomater.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.