Njut av säsongens goda rotfrukter
Foto: Tina Axelsson

Rotfruktsgratäng av
Mat på svenska,  


4

Rotfrukter i gratängen ger så mycket mer smak än enbart potatis. Recept på rotfruktsgratäng från kokboken Mat på svenska.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.6/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, palsternacka, kålrot, rotselleri samt morot och skiva dem tunt, gärna i matberedare.
  2. Blanda alla ingredienser, men spara hälften av osten, i en stor bunke. Det är enklast att använda händerna.
  3. Häll över blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
  4. Gratinera i mitten av ugnen tills rotfrukterna är mjuka och din rotfruktsgratäng har fin färg, 45-50 minuter.