Ugnsbakade päron med minttryffel

Ugnsbakade päron med minttryffel
Foto: TV4

Ugnsbakade päron med minttryffel

Av: Carl Ehrenkrona, Annika Ingelson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Ugnsbakade päron med minttryffel, Annika och Carls uppdaterade versio av den gamla 70-talsklassikern Päron med After eight.

Fler härliga 70-talsklassiker i modern tappning:
Flygande Jacob
Hawaiikassler

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk mintlikör (Crème de menthe)
  • 1,5 msk kakao
  • 4 fasta päron
  • ev grädde, vispad

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och koka upp grädden.
  2. Tag kastrullen från plattan och lägg i chokladen.
  3. Rör om till en jämn smet när chokladen smälter.
  4. Rör ner likören.
  5. Häll chokladsmeten i en form eller burk.
  6. Klä den med plastfolie först så blir det lättare att få ur chokladen när den stelnat.
  7. Låt svalna och stelna i rumstemperatur.
  8. Plocka upp tryffeln ur formen och skär den i kuber.
  9. Pudra med kakaopulver.
  10. Baka päronen i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
  11. Servera päronen varma med chokladtryffel och om man så vill en klick vispad grädde.