Carina´s Pasta Surprice

Carina´s Pasta Surprice
Foto: TV4

Carina´s Pasta Surprice

Av: Carina Mideklint

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

En vegetarisk pasta med överraskande smaker.

Dryck: Campofiorin- Masi, Italien nr. 5123 och Windsor- Three Vines, Californien nr. 6533

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 1 förp quornfilé
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • 6 champinjoner
  • 5 dl crème fraîche
  • 150 g ädelost
  • sweet chilisås (efter smak)
  • cashewnötter
  • salt
  • peppar
  • chilifrukt
  • torkad oregano
  • torkad basilika
  • malen kael
  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Skär quornfiléerna i bitar, jag brukar dela varje filé i 6 bitar. (Det finns färdiga bitar men dessa blir större och finare tycker jag.)
  2. Fräs dem i grytan till gyllenbrunfärg. Lägg över i skål så länge.
  3. Koka under tiden upp pastavatten och följ anvisningarna på valfri pasta.
  4. Hacka löken och fräs till gyllenbrun färg.
  5. Pressa i 3 vitlöksklyftor. Skiva auberginen och paprikan och fräs med i grytan.
  6. Dela varje champinjon i 4 bitar och vänd i.
  7. Dela mangon och vänd i. Låt fräsa en stund och lägg i quornbitarna.
  8. Blanda i crème fraichen och smaksätt med sweetchili och kryddor.
  9. Tärna mögelosten och vänd i precis innan servering.
  10. Toppa med cashewnötter om gästerna ej är allergiska!