Champagnesorbet

Champagnesorbet
Foto: TV4
Carin da Silva
Carin da Silva

Champagnesorbet

Av: Carin da Silva

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

Glamour med syrligt och sött i en härlig kombo. Serveras med citrusmarinerade jordgubbar. /Carin da Silva

Carin bjöd även på
Carpaccio
Halstrad Tonfisk

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 3 dl champagne
  • 1 limefrukt
  • 1 citron
  • jordgubbar
  • honung
  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter.
  2. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitan hårt.
  4. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning.
  5. Pressa och riv skal från limen och citronen.
  6. Lägg i en bunke och ställ den i frysen.
  7. Rör om cirka 1 gång per timme.
  8. Skär jordgubbarna.
  9. Tillsätt honung, socker och pressad citron samt lime efter smak.
  10. Låt dra tills det är dags för servering.
  11. Servera i martiniglas, gärna med en citronmeliss kvist till.

Vintips
Massé , 7865, 199 kr.