Caprese med hemgjord baguette

caprese med baguette
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Caprese med hemgjord baguette

13 ingredienser

Caprese är det godaste receptet på sommaren, dessutom helt perfekt då det går så snabbt och enkelt! Servera med hemgjord baguette och din sommarlunch är räddad.

Dryckestips

Henriot Millésimé Brut
Nr 77710
En bejublad och god champagne. Tillgänglig, god och generös. I smaken finns nötter, choklad, rostat bröd, solvarma gula äpplen, mjuka kritiga mineraler samt grapefrukt.

Brocard Bourgogne Blanc Jurassique
Nr 5688
Ett friskt och typiskt chablisvin trots att vingården ligger 3 km på fel sida om gränsen. Vinet får inte kategoriseras som en Chablis därför. Smak och doft andas Chablis ändå. Ett prisvärt vin som är en perfekt kompanjon till mat eller varför inte som bara ett svalt glas vitt vin före middagen.**

Mulderbosch Rosé
Nr 6077
Smakrik rosé med toner av röda körsbär, smultron och hallon samt blodapelsin. Ett lika elegant som kul vin med ett kryddigt och krämigt avslut.

Ingredienser

portioner

Snabb Baguette

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 msk olivolja (samma som i salladen)
  • 11 dl dinkelmjöl

Caprese

  • 200 g mâchesallad
  • 600 g körsbärstomater (av god kvalitet)
  • 2 buffelmozzarella
  • 120 g cornichons
  • peppar
  • olivolja
  • 0,5 limefrukt

Gör så här

Bröd

  1. Smula jästen i en bunke, addera vatten vid 37 grader, rör ut och tillsätt salt, socker, olja och 10 dl mjöl.
  2. Jobba upp degen till fast form i max tio minuter. Låt vila 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Baka ut degen på resterande mängd mjöl. Forma till baguetter och lägg på en plåt, pudra över med mjöl.
  5. Baka av i ca 15 minuter tills de fått färg. Låt svalna.

Caprese

  1. Lägg upp den sköljda salladen på ett serveringsfat.
  2. Dela de rumsvarma cocktailtomaterna tvärsöver på mitten, inte över kvistfästet. Strö tomaterna över salladen.
  3. Skiva cornichons i små skivor och strö dem över tomaterna.
  4. Häll av buffelmozzarellan och precis innan servering så dra isär den i små bitar och lägg dem på salladen.
  5. Pressa limejuice över salladen, rippla olivolja och strö färskmalen svartpeppar över. Servera med nybakad baguette.