Friterad camembert med hjortronsylt

Friterad camembert med hjortronsylt
Foto: TV4

Friterad camembert med hjortronsylt

Av: Camilla - Dalsland

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Camembert som friteras och serveras med hjortronsylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g camembertost (inte mogen)
  • 1 ägg (stort)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 5 dl matolja
  • 3 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Dela den kylskåpskalla osten i 4 bitar. Vispa ägget lätt i en tallrik, häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan.
  2. Vänd ostbitarna i mjöl sedan ägg och sist ströbröd, de ska vara helt täckta runt om.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 180 grader, prova fritera med en liten vit brödbit för att se om oljan är lagom varm, om brödbiten är gyllengul efter cirka 1 minut så är oljan lagom.
  4. Fritera två ostbitar åt gången i ca 3 minuter, låt de rinna av på hushållspapper. Servera genast med hjortronsylt.