Marinerad biff - Bulgogi

Marinerad biff - Bulgogi
Foto: Ulrika Pousette

Marinerad biff - Bulgogi

6 ingredienser

Den marinerade bulgogin vinner nog titeln som Koreas vanligaste grillrätt. Det kryddiga köttet grillas blixtsnabbt och brukar sedan lindas in i salladsblad med lite chili- eller sojabönspasta. Mormor var helt otrolig på att laga mat och hennes bulgogimarinad var det bästa vi visste.

Receptet räcker till 4-6 personer.

Så här kan du äta bulgogi:

  1. Bred ut ett salladsblad i handen.
  2. Ta lite ris och lägg på salladen.
  3. Fyll på med kött och gärna lite koreansk chilipasta, kodjochang.
  4. Vik ihop salladsbladet till ett paket och ät!

Här finns recept på ett par marinerade grönsaker:
Kryddmarinerad gurka - Oi Namul
Marinerad zucchini - Hobak Namul
Marinerad rättika - Moo Namul
Marinerade böngroddar - Sookju Namul
Marinerad spenat - Schigumchi Namul

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 800 g nötinnanlår, i tunna skivor (eller entrecôte)

marinad

  • 1 msk vitlök, pressad
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 dl koreansk soja (eller japansk)
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg i köttet och låt marinera i 30 minuter.
  3. Tillaga köttet genom att använda bordsgrill, grilla eller stek på hög värme. Eftersom skivorna är tunna går de väldigt snabbt att tillaga.

**Så här kan du äta bulgogi:
**1. Bred ut ett salladsblad i handen.
2. Ta lite ris och lägg på salladen.
3. Fyll på med kött och gärna lite
koreansk chilipasta, kodjochang.
4. Vik ihop salladsbladet till ett paket och ät!

Här finns recept på ett par marinerade grönsaker:

Kryddmarinerad gurka - Oi Namul

Marinerad zucchini - Hobak Namul

Marinerad rättika - Moo Namul

Marinerade böngroddar - Sookju Namul

Marinerad spenat - Schigumchi Namul