Spenatplättar - Shigumchi chun

Spenatplättar - Shigumchi chun
Foto: TV4

Spenatplättar - Shigumchi chun

9 ingredienser

Koreanska spenatplättar - Shigumchi chun. Serveras som förrätt i form av tårtbitar som doppas i sås.

På bilden syns även

mungbönsplättar

.

Serveras som förrätt eller som drinktilltugg. Vill du göra en större måltid, servera med ris och till exempel

Marinerade böngroddar - Sookju Namul

.

Stek som en hel stor plätt eller flera små plättar.

Ingredienser

portioner
  • 250 g färsk spenat
  • 1 dl purjolök, hackad
  • 1 msk vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 ägg
  • matolja, till stekning

Dippsås

  • 3 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 tsk ättika

Gör så här

Sås

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.

Plättar

  1. Förväll spenaten och skölj i kallt vatten.
  2. Pressa ut vattnet.
  3. Blanda spenat, purjolök, vitlök, salt, mjöl och ägg till en jämn smet.
  4. Hetta upp matolja i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten så det blir en ca 1 cm tjock pannkaka.
  5. Vänd och stek några minuter på båda sidor tills smeten är fast och pannkakan har fått fin yta.
  6. Skär upp i mindre tårtbitar och servera med dippsåsen.