Brysselkål med sesamfrön

Brysselkål med sesamfrön
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Brysselkål med sesamfrön

10 ingredienser

20 m

Här kommer ett riktigt bra tillbehör till kvällen middag, nämligen brysselkål! Det är både billigt, enkelt och väldigt gott.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 7.

Ingredienser

portioner
  • 130 g brysselkål
  • 4 salladslökar
  • 25 g smör
  • 1 thaichilifrukt (röd)
  • 1 msk soja (reducerad och salt)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt en kastrull på medelhög värme och häll i olivoljan.
  2. Dela brysselkålen på mitten och lägg dem med den platta sidan ner i pannan i 3–4 minuter. De ska bli gyllene. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  3. Skiva salladslöken på diagonalen och lägg i pannan runt brysselkålen.
  4. Skär smöret i skivor och lägg i pannan runt brysselkålen och salladslöken.
  5. Skiva upp chilin och strö i den i pannan, tillsätt fröna om du känner dig modig!
  6. Tillsätt soja och sesamoljan och rör om ordentligt. Tillsätt vattnet så att de kokar igenom i cirka 3–4 minuter. Detta kommer också att skapa en god sås.
  7. Rosta sesamfrön i en torr panna på medelhög värme i 2 minuter eller tills de fått lite färg, rör om då och då.
  8. Servera brysselkålen och löken på ett fat och strö över de brynta sesamfröna.