Bräserad lammbringa med stekta kantareller

Bräserad lammbringa med stekta kantareller
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Bräserad lammbringa med stekta kantareller

32 ingredienser

4 h

Bräserad lammbringa med stekta kantareller förgyller vilken dag som helst.

Ingredienser

portioner

Lammbringa

  • 900 g lammbringa
  • 20 g ramslök (funkar med gräslök)
  • 20 g salvia
  • 20 g persilja
  • 10 g färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk harissa
  • 1 dl olja
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk korianderfrö
  • salt
  • svartpeppar

Bräsering

  • 3 tomater
  • 1 fänkål
  • 2 gula lökar
  • 1 l lammfond (funkar med kycklingfond)

Sås

  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl lammfond
  • juicen från bräseringen
  • majsstärkelse
  • vinäger
  • salt
  • 15 timutpepparkorn (eller vanlig svartpeppar)

Tillbehör

  • 200 g kantareller
  • smör
  • salt
  • 3 gulbetor, kokta
  • 250 g tomat, picklade i en 1-2-3 lag
  • 100 g getost
  • 30 g gräslök

Gör så här

Lammbringa

  1. Mixa alla ingredienser (utom lammbringan) i en mixer till en slät örtkräm.
  2. Vik ut lammbringan och fördela ut örtkrämen. Rulla ihop bringan till en rulle och bind sedan ihop den med bindgarn.

Bräsering

  1. Rosta bringan i ugnen tillsammans med grönsakerna på 250 grader i ca 10-15 minuter tills bringan fått lite färg.
  2. Häll sedan på fonden och låt gå i ugnen på 80 grader över natten eller på 130 grader i ca 3 timmar (eller tills den blivit mör).
  3. Kyl sedan ner bringan och skär upp den i portionsbitar.
  4. Värm upp köttet i såsen eller grilla den hel på grillen.

Sås

  1. Svetta lök, vitlök och örter i en kastrull.
  2. Tillsätt vitt vin och koka ner till hälften.
  3. Tillsätt fonden, låt koka ner och red av. Smaka upp med vinäger samt salt och sila av.

Tillbehör

  1. Stek kantarellerna med smör och salt.
  2. Lägg svampen på gulbetorna och de picklade tomaterna.
  3. Avsluta med att smula getosten och gräslök över.