”Boeuf Bourguignon” med fläsksida

”Boeuf Bourguignon” med fläsksida
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

”Boeuf Bourguignon” med fläsksida

15 ingredienser

20 m + koktid

En varm och mustig ”Boeuf Bourguignon” men med fläsksida, rotselleri och dill är alltid en uppskattad helgmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fläsksida (eller karré)
  • 1 dl soja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 6 champinjoner (fasta)
  • 1 rotselleri (liten)
  • 2 bakpotatisar
  • 1 morot (stor)
  • 0,33 l rött vin
  • 1 l kalvfond (eller buljongtärning + vatten)
  • 1 kruka persilja
  • 2 stjälkselleri
  • ättiksprit 12 %
  • citron
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Baka fläsket över natten i en gryta med lock på 91 grader tillsammans med soja, vitvinsvinäger och honung.
  2. Låt sedan fläsket svalna och skär upp det i tärningar.
  3. Skala, tärna och fräs grönsakerna. Tillsätt vin samt fond och koka ihop ett par minuter.
  4. Tillsätt sedan fläsket i grytan.
  5. Avsluta med finskurna örter och stjälkselleri samt smaka upp med ättika och citron.
  6. Toppa med dill vid servering.