Bön- och halloumiburgare med chilimajonnäs

POPULÄRT
koket.se
Bön- och halloumiburgare med chilimajonnäs ny
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Bön- och halloumiburgare med chilimajonnäs

15 ingredienser

Supersmarriga vegoburgare gjorda på mixade kidneybönor serverade i briochebröd med stekt halloumi, jalapeñopicklad gurka och en majonnäs smaksatt med chili, gari och soja. Tips! Det blir en stor mängd av majonnäsen, det som blir över går bra att förvara i kylen.

Italienska favoritrecept!
Sponsrat
zeta_halloumi

Italienska favoritrecept!

Här hittar du massor av inspirerande, smakrika och goda rätter från Zeta.

Läs mer

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 förp färdigkokta svarta bönor (à ca 400 g)
  • 1 förp färdigkokta kidneybönor (à ca 400 g)
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 förp halloumiost (à 250 g)
  • 4 hamburgerbröd, briochetyp

Jalapeñopicklad gurka

  • 4 snacksgurka
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 jalapeño, skuren i grova bitar

Chilimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 3 msk sambal badjak
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk inlagd ingefära
  • 3 dl rapsolja

Gör så här

Jalapeñopicklad gurka

  1. Koka upp vinäger, socker, vatten och jalapeño i en kastrull. Låt kallna helt.
  2. Skär gurkan i klyftor på längden. Lägg gurkan i jalapeñolagen, låt dra minst en timme.

Chilimajonnäs

  1. Mixa ihop äggula, sambal badjak och gari i en liten matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning så att det blir en majonnäs. Smaka av med sojan.

Halloumi- och bönburgare

  1. Häll av, skölj och lägg bönorna i en matberedare. Mixa dem grovt. Tillsätt potatismjöl och salt. Mixa ihop till en halvgrov smet.
  2. Forma burgare av smeten.
  3. Skär halloumiosten i skivor.
  4. Torrosta briochebröden i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Stek burgarna i olja i en stekpanna tills de fått fin färg på bägge sidor. Stek även osten i olja på bägge sidor till fin färg i pannan.
  6. Montera ihop med burgarna med majonnäs i botten sedan burgare, halloumi, mer majonnäs och sist den picklade gurkan.