Bombe Alaska

Bombe Alaska
Foto: TV4

Bombe Alaska

Av: Kim - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1 h + 3 h

Glace au four med kokosglass för barnet i oss alla.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kokosglass

  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl kokoskräm
  • 2 dl maple syrup
  • 1 msk glykossirap
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 vaniljstång, fröna

Italiensk maräng

  • 2 dl strösocker, till sirap
  • 2 dl vatten, till sirap
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citron, saft

Gör så här

  1. Häll i kokosmjölk och kokoskräm, lime saft, glykos, sirap och vaniljfrön i en glassmaskin.
  2. Kör enligt maskinens instruktioner. Forma glassen på en tallrik. Stoppa in i frysen.
  3. Värm socker och vatten till sirap.
  4. Vispa äggvitorna och citronsaft till en fast skum. Häll i den varma sirapen långsamt. Vispa 10 min, tills marängen har svalnat.
  5. Klä glassen med maräng. Bränn med en köksblåslampa för att ge färg. Servera genast.