Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon

koket.se
Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon

11 ingredienser

ca 30 m

Piffa upp den klassiska blodpuddingen med ljummen sallad med savoykål och äpple samt brynt smör med lingon.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g blodpudding
  • smör, till stekning

Savoykålsallad

  • 0,5 savoykål
  • 1 gul lök
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 1 äpple
  • 1 citron, skalet

Brynt lingonsmör

  • 100 g smör
  • 100 g lingon, färska eller frysta
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Skär blodpuddingen i mindre bitar. Stek i mycket smör innan servering.

Savoykålsallad

  1. Ta bort stjälken och de grova bladen på kålen.
  2. Blanchera (koka någon minut) snabbt i saltat vatten tillsammans med skivad lök.
  3. Blanda i spenat, hackad persilja och skivat äpple innan servering. Smaka av med citronskal, olivolja och salt.

Lingonsmör

  1. Bryn smöret i en kastrull under vispning så det blir nötbrunt.
  2. Blanda i lingon och honung. Smaka av.