Bjud på spröda småkakor

Bjud på spröda småkakor

På ett klassiskt kafferep ska du helst bjuda på sju sorters kakor till kaffet. Begreppet sju sorters kakor myntades troligtvis någon gång under 1800-talet då fler och fler kakrecept utvecklades.

Det slutade med att hemmafruarna tävlade mot varandra i kakbakning och resultatet av detta skulle då vara att bjuda på sju olika sorters kakor till kaffet. Dagens hemmabagare nöjer sig dock gladeligen med en sort till eftermiddagskaffet. Vilken kaka är din favorit?

Kafferep

Fyra sorters kakor

av Malin Landqvist
  •  15 ingr
Äppelgrottor

Äppelgrottor

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr
Nöt- och mandelrutor

Nöt- och mandelrutor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  5 ingr
Lavendeldrömmar

Lavendeldrömmar

av Lisa Lemke
  •  30 min
  •  9 ingr
Saffranssnittar med choklad

Saffranssnittar med choklad

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr
  •  7 ingr
Kryddkakor

Kryddkakor

av Lisa Lemke
  •  45 min
  •  13 ingr
Hallondrömmar

Hallondrömmar

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  6 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
  •  11 ingr
Hallonmacarons

Hallonmacarons

av Mia Öhrn
  •  9 ingr
  •  10 ingr
  •  9 ingr
Lingonkakor

Lingonkakor

av Leila Lindholm
  •  20 min
  •  2 ingr
  •  13 ingr
Kryddstjärnor

Kryddstjärnor

av recept.nu
  •  14 ingr
Havrekakor

Havrekakor

av Johan Sörberg
  •  25 min
  •  5 ingr
Hjärtformade småkakor

Hjärtformade småkakor

av Ursula Ferrigno
  •  45 min
  •  6 ingr
Äggkringlor

Äggkringlor

av recept.nu
  •  9 ingr
Mandelmassakakor

Mandelmassakakor

av Therésia Erneborg
  •  3 ingr