Bjud på spröda småkakor

På ett klassiskt kafferep ska du helst bjuda på sju sorters kakor till kaffet. Begreppet sju sorters kakor myntades troligtvis någon gång under 1800-talet då fler och fler kakrecept utvecklades.

Det slutade med att hemmafruarna tävlade mot varandra i kakbakning och resultatet av detta skulle då vara att bjuda på sju olika sorters kakor till kaffet. Dagens hemmabagare nöjer sig dock gladeligen med en sort till eftermiddagskaffet. Vilken kaka är din favorit?

Baka en småkaka

Hallonmacarons

av Mia Öhrn
  •  9 ingr

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
  •  13 ingr
  •  7 ingr

Hallondrömmar

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  6 ingr

Fyra sorters kakor

av Malin Landqvist
  •  15 ingr
  •  11 ingr

Mandelmassakakor

av Therésia Erneborg
  •  3 ingr

Saffranssnittar med choklad

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr

Äppelgrottor

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Nöt- och mandelrutor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  5 ingr

Lavendeldrömmar

av Lisa Lemke
  •  30 min
  •  9 ingr

Kryddkakor

av Lisa Lemke
  •  45 min
  •  13 ingr

Havrekakor

av Johan Sörberg
  •  25 min
  •  5 ingr

Lingonkakor

av Leila Lindholm
  •  20 min
  •  2 ingr
  •  10 ingr

Hjärtformade småkakor

av Ursula Ferrigno
  •  45 min
  •  6 ingr

Kryddstjärnor

av recept.nu
  •  14 ingr

Äggkringlor

av recept.nu
  •  9 ingr