Foto: Fredrik Sandin Carlson

Äppelpaj


40 min6

Gör paj på äpplen! Enklare än så här kan det knappast bli.

Pajdeg:

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.25 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning:

  • 5 st fasta syrliga äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk glass eller vaniljsås till servering
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.
  3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.
  4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.

Annons:

Äppelpaj med vaniljsås

av Jan - Hässleholm
  •  50 min
  •  11 ingr

Lussebullekaka

av Kristina Eriksson
  •  16 ingr
  •  9 ingr

Fransk äppelpaj

av Sébastien Boudet
  •  16 ingr

Elins äppelpaj

av Elin Werjefelt
  •  22 ingr

Äppelknyten

av Annika Wesslén, Gunilla Lindeberg
  •  13 ingr

Apple crumb pie

av Anette Rosvall, Allysa Torey
  •  10 ingr