• 0.5 kg grön sparris
  • 0.5 kg kokt färsk potatis
  • 2 dl rensad och sköld spenat
  • 3 st salladslökar
  • 0.5 dl rostade valnötter
  • 4 st rödtungsfiléer à 160 g
  • 1 knippe dill
  • 0.5 dl smält smör
  •   citronsaft och ansjovisspad ev
  •   salt och peppar
  1. Stek rödtungan gyllene på bägge sidor, salta och peppra. Koka den skalade sparrisen i saltat vatten tills den mjuknat. Klyfta den kokta kalla potatisen och blanda den med finskuren salladslök och de rostade valnötterna.
  2. Mixa smöret med dill tills det blivit grönt. Sila av och smaksätt ev med ansjovisspad och lite citronsaft. Arrangera vackert på tallrikar.

Annons:

Laxpudding

av Leif Mannerström
  •  15 ingr

Rödtunga

av Tommy Myllymäki
  •  14 ingr

Stekt Rödtunga

av Christer Lingström
  •  7 ingr
  •  1h 15 min
  •  33 ingr
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  19 ingr
  •  9 ingr