Bengts julmumma

Bengts julmumma
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Bengt Frithiofsson
Bengt Frithiofsson

Bengts julmumma

Av: Bengt Frithiofsson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

10 min

Knäckiga röktoner, barrskog och malt. Och så en doft av kardemumma och citrus. Mumma!

Ingredienser

portioner
  • 66 cl julöl
  • 66 cl Carnegie Starkporter
  • 33 cl sodavatten
  • 6 cl Madeira, Malvoisie
  • 6 cl gin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 citron

Gör så här

  1. Häll försiktigt julöl, sodavatten, Madeira och Gin i en tillbringare.
  2. Häll försiktigt längs kanten i portern som bildar ett stadigt skum. Pudra över den finmalda kardemumman. Rör om försiktigt.
  3. Riv fint yttersta delen av citronskalet över skumkronan.
  4. Servera mumman källarsval, cirka 10 grader.