Hadag Hataim

Hadag Hataim
Foto: TV4

Hadag Hataim

Av: Ben - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

10 min

Spännande fiskfilé tilapia med vitlök och citronsmak. /Ben

Dryckestips
Leva Chardonnay Dimiat & Muscat art.nr. 2619, 169 kr (3 liter)

Ben bjöd även på

Lamm oriental

Sallad 4 stationer

Kadaif

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 fiskfilé tilapia
  • 2 citroner
  • 1 tomat, stor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • 2 msk grillolja
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • persilja

Gör så här

  1. Värm lite olivolja i stekpanna.
  2. Lägg i fiskarna.
  3. Blanda olivolja, grillolja, vitlök, salt och peppar i en skål.
  4. Pressa 1 citron och blanda i saften.
  5. Häll allt i stekpannan.
  6. Tomat och den andra citronen skivas i 4 skivor var.
  7. Lägg 1 skiva tomat och 1 skiva citron på varje fisk.
  8. Stek på låg värmen ca 20 minuter.

Vid servering

  1. Lägg på några persiljeblad.