Isad melon
Foto: TV4

Isad melon av
Halv åtta hos mig,  


15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar 4 Tack för din röst

En fräsch kall melonsoppa med färska bär.

Till isad melon serverar jag Ruppertsberger Linsenbusch Riesling Eiswein nr 6107 på Systembolaget.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  1. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet. Slå citronsaften över och rör om väl.
  2. Koka samman vatten och strösocker i 5 minuter till en sockerlag. Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagen till behaglig soppkonsistens.

  3. Ställ in i frysen ca två timmar, rör om ordentligt efter en timme. Skeda upp i cocktailglas, dekorera med citronmeliss och färska bär.

Parmaskinka med melonsallad

av Kerstin - Helsingborg
  •  15 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Melone al Marsala

av Franco Pincinis
  •  2h
  •  4 ingr
  •  1h 40 min
  •  12 ingr

Tropical Trip

av Ardy Struwer
  •  10 ingr
  •  9 ingr

Italiensk mixsallad

av Christina - Borås
  •  15 min
  •  9 ingr

Fikonmums

av recept.nu
  •  5 ingr
  •  3 h
  •  12 ingr
  •  15 min
  •  7 ingr

Rickfors gino

av Mikael Rickfors
  •  25 min
  •  5 ingr
  •  25 min
  •  12 ingr